http://www.filiaalvlissingen.nl

 


AGNES doet weer mee met de Kinderkunstweek! Ik kom graag een bijzondere workshop op school geven, zie
klik hier voor meer info >>> https://kinderkunstweek.nl/activiteit/de-stad-binnenstebuiten/

Uiteraard zijn de kinderen ook welkom in atelier Filiaal Vlissingen!

klik hier voor meer info >>>https://kinderkunstweek.nl/activiteit/hoe-kunstenaars-huizen-bouwen/

 

ONDERSTEUNING VOOR HET ONDERWIJS

Bijna 10 jaar lang vervulde ik de rol van coordinator cultuureducatie voor 16 basisscholen in de gemeente Zuidplas. Het was fantastisch om met al die scholen verschillende projecten te ontwikkelen en met zoveel creatieve mensen samen te werken. De gemeente Zuidplas stond landelijk hoog aangeschreven wat betreft de implementatie van cultuureducatie, dus heb ik meegedraaid in een de eerste ontwikkelingen van het landelijke regeerakkoord Cultuureducatie met Kwaliteit.

Tijdens de fysieke aanloop naar het integreren van ICC (cursus interne cultuurcoordinator) heb ik vele inspiratiesessies en bijscholingen voor leerkrachten mogen organiseren. De insteek is altijd: hoe inspireer ik de juf of meester om met zo weinig mogelijk middelen en in zo weinig mogelijk tijd toch wekelijks een klein beetje extra aandacht te besteden aan cultuur? Hoe leer ik ze dit te integreren in het lesprogramma? En hoe ontkracht ik de opmerking: "Ik ben nu eenmaal niet creatief, dus het kost me alleen maar extra moeite..."

De eerste lessen die ik in Vlissingen gaf, waren in het MuZEEum Vlissingen; daarvan zullen sommige kinderen, ouders of leraren me misschien kennen. Ik herinner me jullie mooie portretten die we met verschillende druktechnieken maakten. In het kader van de Kinderkunstweek 2018 gaf ik lessen op verschillende bassisscholen in Vlissingen, Middelburg, Serooskerke, Kamperland rondom het thema Dieren in de Kunst. Ik verzorgde in dat kader een aantal inspiratiemidddagen/trainingen voor leerkrachten. En ondertussen hebben meer scholen me gevonden om een inspirerende gastles te geven of buitenschoolse kunstactiviteiten te organiseren.

Laat me graag een keer vrijblijvend met het team brainstormen! Ik ben met de invulling van deze inspiratiesessies ook altijd op zoek naar wisselwerkingen met de competenties van de collega's. Wie wellicht minder creatief is, maar meer muzikaal: zoek de verbindingen.

Hieronder een aantal projecten die ik op scholen deed: (ik was gastdocent op de volgende scholen: de Sprong Koudekerke, Ichthusschool Vlissingen, Frans Naereboutschool Vlissingen, VSV Vlissingen, de Aventurijn Middelburg, Wilgenhof Middelburg, de Tweemaster Oost-Souburg, Theo Thijssen Vlissingen, H. Faukelius Middelburg, Regenboogschool Middelburg, de Wegwijzer Serooskerke, Kamperschouw Kamperland, de Regenboog Nieuwdorp, Montessorischool Goes

 

 

KIDS COLLEGE 11 MAART

 

 Walstraat 20 4381 EE Vlissingen 0031 624668136 info@filiaalvlissingen